Külföldi adóregisztrációk koordinálása

Segítségnyújtás külföldi adóregisztrációs eljárásokban és külföldi bevallások beadásában. A Mazars új szolgáltatása.

Az elmúlt időszakban azt látjuk, hogy egyre több magyar vállalkozás mer terjeszkedni a nemzetközi színtéren is. Ez főleg akkor kifizetődő a vállalkozás számára, amikor személyes jelenlét és iroda nélkül is lehetőségük van értékesíteni, illetve szolgáltatást nyújtani külföldi társaságoknak, vagy magánszemélyeknek. A magyar piac beszűkülésével az ilyen cégek általában recessziós időszakokban is növelni tudják nyereségüket, így már középtávon megtérül nekik a befektetés.

Ugyanakkor ezek a gondolatok általában az olyan társaságoknál elbuknak, akik megijednek a külföldi adózási jogszabályoktól, regisztrációs és bevallási procedúrától. A külföldi adóregisztrációs eljárás sokszor elbátortalanítja a gazdálkodókat. Részben érthető a félelmük, tekintettel arra, hogy akár egy, akár több országot érint a terjeszkedés, helyi szabályok ismerete nélkül a regisztrációs és a bevallási kötelezettség kellemetlen adminisztrációs teher. Bizonyos esetekben azonban kötelező is a célországban történő adóregisztráció, így előfordulhat, hogy vagy jogszabálysértő módon járnak el és nem regisztrálnak a célországban, vagy csak borzasztó nagy erőfeszítésekkel tudják csak kialakítani a külföldi regisztrációs és bevallási gyakorlatot, így egy idő után letesznek a külföldi jelenlétről. A külföldi Áfa regisztráció lebonyolítása az ezzel foglalkozó szakértőknek azonban nem nagy erőfeszítés.

A Mazars nemzetközi hálózatával, és a magyarországi Mazars  koordinációs szolgáltatásával segíti a magyar vállalkozások zökkenőmentes és problémamentes külföldi regisztrációs eljárását és bevallási folyamatát.

Kinek ajánljuk a szolgáltatásainkat?

 • Aki még csak gondolkodik a külföldi terjeszkedésen, de még nem mert belevágni, mert elbizonytalanodott a külföldi adózást illetően.
 • Aki csak eseti jelleggel kíván ügylete(ke)t külföldön végrehajtani, de nem tudja, ezzel kapcsolatban milyen kötelezettsége van.
 • Aki magánszemélyeknek értékesít az EU-ba és versenyelőnyre szeretne szert tenni azzal, hogy a magyar 27%-os Áfa felszámítása helyett a helyi alacsonyabb Áfát tünteti fel, vagy a termékértékesítése meghaladja (vagy meg fogja haladni) az adott országban lévő határértéket, és ezért kötelezően regisztrálnia kell.
 • Aki rendelkezik már külföldi adóregisztrációval (adóregisztrációkkal), de vagy nehézkesnek gondolja a bevallási folyamatot a sok kapcsolattartó miatt, vagy nem elégedett a jelenlegi bevallási procedúrával.
 • És mindenkinek, aki bizonytalan a fent felsorolt és hasonló ügyletek adózási kérdéseiben.

Miben tudunk segíteni?

 • 1 óra ingyenes konzultáció és ingyenes ajánlatadás, hogy a várható nyereséghez hozzá tudják mérni a külföldi Áfa regisztrációk várható havi költségeit is.
 • Részt veszünk a tervezési folyamatban, együttműködünk a társasággal, hogy a legjobb struktúra kerüljön kialakításra a külföldi Áfa regisztrációk felhasználásával az adóterhek optimalizálásának érdekében.
 • Koordináljuk a külföldi adóregisztrációs folyamatokat és a bevallások benyújtását, figyelemmel kísérjük a helyi irodák munkáját, beavatkozunk a folyamatba, amennyiben szükséges.
 • Segítséget nyújtunk a már meglévő külföldi adóregisztrációk bevallási folyamatának koordinálásában is, a bevallások benyújtásának folyamatát összehangoljuk a különböző országokban. Igény esetén optimalizáljuk a már meglévő struktúrát. Ha szükséges, a külföldi partnerirodánk segítségével megkeressük a helyi adóhatóságokat is.
 • Támogatjuk a Társaságot a célországban lévő adóellenőrzések során, teljes körű alátámasztó dokumentáció elkészítésének koordinálásával és rendszerezésével;
 • Felülvizsgáljuk a korábban benyújtott helyi Áfa regisztrációt érintő bevallásokat, felmérjük az esetleges kapcsolódó külföldi Áfa regisztrációt érintő kockázatokat, javaslatot teszünk az esetleges eltérések rendezésére;

Amennyiben a koordinációs szolgáltatásunkkal kapcsolatban kérdésük merülne fel, keressék bizalommal közvetlenül kollegáinkat, vagy vegyék fel a kapcsolatot Mazars kapcsolattartójukkal.

Termékismertetőnk az alábbi linken tölthető le:

Többet szeretne tudni?