A Mazars a jó érdekében: Fenntarthatósági jelentés 2022

A Mazars története a fenntartható és integrált növekedésről szól, és büszkén tesszük közzé immár a negyedik egymást követő évben 2022-es fenntarthatósági jelentésünket, amely tükrözi alapvető értékeinket és megosztja a tettekben megnyilvánuló nyilvános elkötelezettségünket. Felelős cégként gondoskodtunk arról, hogy a nyilvánosságra hozott információk tartalma átlátható, átfogó és konzisztens nem pénzügyi mutatószámok legyenek, amelyek hűen tükrözik teljesítményünket a lényeges fenntarthatósági témákban.

Üzenet a vezérigazgatónktól

Hervé Hélias

Hűek maradva értékeinkhez, felelősséget vállalunk fenntarthatósági kötelezettségvállalásainkért a közérdek szolgálatában. Miközben az alapokat fektetjük egy biztonságosabb, zöldebb és ellenállóbb gazdaság kiépítéséhez, eltökéltek vagyunk abban, hogy kihasználjuk a felmerülő lehetőségeket és rendszerszintű átalakulást hajtsunk végre a hosszú távú értékteremtés maximalizálása érdekében.

Hervé Hélias Vezérigazgató és elnök, Mazars Csoport

Vállalati fenntarthatósági stratégiánk 

A fenntarthatóság üzleti tevékenységünk és értékláncunk középpontjában áll. Alapvető eleme a teljesítményértékelésünknek és meghatározza, hogy hogyan teremtünk és osztunk meg értéket a globális partnerségünkön keresztül, a hosszú távú jólét elősegítése érdekében. A kulcsfontosságú érdekeltekkel együttműködve erős stratégiát dolgoztunk ki az tisztességes és fenntartható gazdasági fejlődés előmozdítására, miközben segítjük a társadalmi előrehaladást és gondoskodunk a környezetvédelmi felelősségről.

Vállalati fenntarthatósági stratégiánk öt kulcsfontosságú pillérből áll:

  1. Az tisztesség és a felelősségvállalás értékeink fenntartása
  2. Az emberek helyezése fejlődésünk középpontjába
  3. Hozzájárulás a helyi közösségek fejlődéséhez
  4. Környezeti lábnyomunk csökkentése
  5. Vállalkozások támogatása a fenntarthatóság felé vezető útjukon 

Célunk

Határozott cél vezérel minket minden tevékenységünkben: egy igazságos és fejlődő világgazdaság alapjainak megteremtéséhez kívánunk hozzájárulni azáltal, hogy gondoskodunk munkatársaink és ügyfeleink sikeréről, a pénzügyi piacok egészséges működéséről, a társadalomba vetett bizalom fenntartásáról és a környezet helyreállításáról.

Átlátható beszámoló a haladásunkról

2022-es Fenntarthatósági jelentésünk bemutatja előrehaladásunkat a környezeti, társadalmi és gazdasági értékek terén, amit az érdekelteknek nyújtunk. Évről évre törekszünk arra, hogy javítsuk az adatminőségünket és a jelentésünket a lehető legátláthatóbb módon tegyük elérhetővé az érdekeltek számára. A jelentés ezen adatai összhangban vannak a 2021-2022-es pénzügyi évünkkel, amely 2021. szeptember 1-jétől 2022. augusztus 31-ig tartott, és összeállításuk során a jelen voltunk az adott időszakban 93 országban.

Fő teljesítménymutatóink (KPI-k):

  • Az országaink 100%-ában elindítottuk a tanulási programokat a globális magatartási kódexünket illetően
  • 12 országban rendelkezünk ESG minősítéssel vagy tanúsítással
  • átlagosan 40 órányi képzés munkavállalónként
  • összes munkaerőnk 53%-a nő.
  • vezetőségünk és irányító testületeink 43%-a nő.
  • 3,700+ munkavállaló vett részt önkéntes és pro bono kezdeményezésekben 46 országban.
  • Összesen 31,500+ önkéntes és pro bono órát adományoztunk.
  • az alkalmazottakra jutó üvegházhatású gáz (GHG) intenzitása 3,6 tCO2e (piaci alapon).
  • netto nulla kötelezettségvállalás a Science Based Targets kezdeményezés keretein belül.

Előretekintve, szorosan követni fogjuk az EU CSRD új szabályait, ahogy az elkövetkező években tovább törekszünk a nem pénzügyi információk kezelésének és jelentésének további fejlesztésére. Meg vagyunk győződve arról, hogy ez az erős jogszabályi keret jelentős előrelépést jelent majd a világméretű erőfeszítések előmozdításában azáltal, hogy a jelentési formátumok szabványosításával összehasonlíthatóbb és következetesebb tájékoztatást biztosítsunk.

A jövő formálása: Most cselekszünk, hogy felkészüljünk a következőkre

Véronique Ryckaert

A Mazars-nál elismerjük, hogy a ma meghozott döntéseink határozzák meg sikerünket az ellenálló és zöld jövőre való átállás felgyorsításában. Mindez beépül értékeinkbe, a tisztességességbe és a felelősségvállalásba, és még inkább aktuális egy olyan időszakban, amikor az előttünk álló kihívások száma és összetettsége egyaránt növekszik. Ahogy az ENSZ is megfogalmazta, ez a ’cselekvés évtizede’. Elkötelezettek vagyunk ígéreteink teljesítése és a jövő nemzedékek számára fenntartható világ kialakítása iránt.

Véronique Ryckaert Partner, a Mazars csoport igazgatótanácsának tagja

Kapcsolódó anyag

Mazars for good: Sustainability report 2022