A rehabilitációs hozzájárulás újdonságai

Február 25-ig kell benyújtani a rehabilitációs hozzájárulás éves kötelezettségének és a tavaly befizetett előlegeknek a különbözetéről szóló éves bevallást, valamint az esetleges fizetési kötelezettségeket is eddig a napig kell teljesíteni.

"A bevallás elkészítése során a cégeknek érdemes figyelembe venni a vészhelyzet alatt kihirdetett vonatkozó rendeleteket is.

A rehabilitációs hozzájárulás bevallását a tavaly befizetett előlegek és az éves hozzájárulás különbözetéről 2021. február 25-ig kell benyújtaniuk az érintetteknek, és eddig a határidőig kell eleget tenni az esetleges fizetési kötelezettségnek is - áll a Mazars összefoglalójában.

A könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat ugyancsak rámutat: a megkésett minimálbér kihirdetése miatt idén gondot okozhat az adózók számára a rehabilitációs hozzájárulás mértékének kiszámítása, amely az év első napján érvényes minimálbér összegéhez igazodik, így a tavalyi évhez hasonlóan a 161 000 Ft-os minimálbért szükséges alapul venni a közteher számításakor. A kötelezettet terhelő rehabilitációs hozzájárulás összegét az elvárt foglalkoztatási szinthez képest „hiányzó” létszámra vetítve a minimálbér kilencszerese adja meg."

A teljes cikk az alábbi linken olvasható:

 

Kapcsolódó anyag

A rehabilitációs hozzájárulás újdonságai