Webinárium: Pillar 2, azaz a globális minimumadó: A legújabb fejlemények és további teendők

Miután az OECD és a tagországok hosszú ideig dolgoztak a 15%-os globális minimumadó (Pillar 2, vagy GloBE) tervezetén, néhány joghatóságban már közel van a bevezetés. A szabályozás valamennyi érintett csoporttól speciális felkészülést igényel. Közelgő webináriumunk a kulcsfontosságú kérdésekre és az új követelményekre összpontosít az OECD Pillar 2 vonatkozásában különös tekintettel a júliusban megjelent OECD adminisztratív iránymutatásokra és a legújabb fejleményekre.

2023. szeptember 26., kedd

13:00 óra (közép-európai idő)

Jelentkezzen itt! 

A webinárium során betekintést nyújtunk a 2023-as pénzügyi beszámolókra vonatkozó közzétételi szabályokba.  Tárgyaljuk a 2024-es év végére vonatkozó adószámítási szabályokat, valamint az OECD adminisztratív iránymutatásában felvázolt főbb újdonságokat és azok hatásait, nevezetesen az egyszerűsítő és mentesítő rendelkezések (az úgynevezett safe harbour szabályok) felülvizsgálatát, valamint a a helyi kiegészítő adóra (az úgynevezett helyi top-up tax-re) és a különböző adókedvezményekre vonatkozó pontosításokat.

Tematika és előadók

  • A korai alkalmazó joghatóságokban létrehozott vagy ott letelepedett vállalatcsoportokra vonatkozó követelmények | Vesko Petkov és Florian Mengele
  • Felkészülés a 2024-es évi adószámítási szabályokra | Gene Kwee és Donay Viljoen
  • Júliusi OECD adminisztratív iránymutatás és globális frissítések | Neil Rolfe és Ramy Boualam

Amennyiben bármilyen kérdése lenne, ne habozzon felvenni velünk a kapcsolatot a tax.global@mazars.com e-mail címen! Várjuk jelentkezését!

Az előadás kizárólag angol nyelven elérhető!