Fenntarthatóság

Segítünk a vállalatoknak tevékenységük középpontjába állítani a fenntarthatóságot

A fenntarthatóság jelentősége az elmúlt években egyre hangsúlyosabbá vált. A tudatos vállalatirányítás és a társadalmi felelősségvállalás már nem pusztán erkölcsi kérdés, hanem a vállalati teljesítmény szempontjából is lényeges. A Mazars támogatja a vállalatokat a tervezéstől, a bevezetésen át a beszámolásig, a fenntarthatósági stratégiáik kialakításában.

Filozófiánk

A fenntarthatóság izgalmas lehetőségeket teremt a vállalkozások számára. Javíthatja a vállalkozások rugalmasságát, gazdasági értéket teremt, valamint hozzájárulhat egy egészséges ökoszisztéma és erős vállalati közösség megteremtéséhez. Egyre több vállalkozás alakítja át működését fenntarthatóvá, ezzel azonban a szervezeteknek magasabb szintű vállalatirányítási normákat is be kell vezetniük. Ahhoz, hogy megőrizhessék versenyképességüket, teljeskörűen át kell látniuk azt is, hogy működésük milyen a hatással van a társadalomra és a környezetre.

Egy szilárd alapokon nyugvó fenntarthatósági megközelítés világos stratégiát, jó vállalatirányítást és minőségi vállalati beszámolási keretelveket kíván, amelyek a környezetvédelmi, társadalmi és vállalatirányítási (ESG-) kérdések teljes körével foglalkoznak. Ez egyértelmű előnyöket biztosít a vállalkozások számára: nő a bizalom irántuk, versenyelőnyre tesznek szert, elkötelezettebbek lesznek az alkalmazottjaik, kevesebb hulladék képződik a hatékonyabb folyamatok miatt, valamint a vállalkozások működésében érintett felek lojálisabbak és támogatóbbak lesznek.

Szakértői csapatunkat annak megfelelően állítjuk össze, hogy az Ön vállalkozása hol tart a fenntarthatóság felé vezető úton. Kollégáink az egyedi igényekre összpontosítva olyan megoldásokat kínálnak, amelyek az Ön célkitűzéseihez igazodnak. Legyen szó az ellátási lánc vizsgálatáról, az üvegházhatású gázok kibocsátásának és a klímaváltozási kockázatok felméréséről vagy a sokszínűség támogatásáról, a Mazars rendelkezik mindazzal a szakértelemmel és tapasztalattal, hogy képes legyen kidolgozni olyan megoldásokat, amelyek hosszú távon támogatják a vállalkozásokat.

A Mazars-nál a fenntarthatósággal kapcsolatos szolgáltatások széles választékát kínáljuk, az Ön igényeinek megfelelően:

  • Beszámolókészítés és bizonyosságot nyújtó szolgáltatások: Fenntarthatósági és emberi jogokkal kapcsolatos jelentések vizsgálata, a zöld- és társadalmi kötvények igazolása, valamint a környezetvédelmi és kibocsátással kapcsolatos jelentések tanúsítása.
  • Stratégia és átvilágítás: Segítségnyújtás a bevált gyakorlatnak megfelelő ESG-elvekkel összhangban álló stratégiák és üzleti modellek kidolgozásához, valamint átvilágítási szolgáltatások a törvényi kötelezettségeknek való megfelelőség biztosításához.
  • Megvalósítás és átalakítás: Specifikus tanácsadás és támogatás a vállalatok számára a változásokkal teli időszakban, annak érdekében, hogy működésük valóban etikus és fenntartható szellemiségű legyen.
  • Fenntartható pénzügyek: Pénzintézetek támogatása abban, hogy a fenntarthatósági alapelvekhez igazodva megfelelően reagáljanak a szabályozó hatóság elvárásaira. Tágabb értelemben segítünk a komplex kockázatok  feltárásában, annak érdekében, hogy a pénzintézetek a legtöbbet hozzák ki a fenntartható jövő felé vezető átmenetből.

Lépjen velünk kapcsolatba

Kapcsolódó anyag

CSRD- Az EU új fenntarthatósági szabályozása
CSRD- Az EU új fenntarthatósági szabályozása