2023. évi felsővezetői felmérés („C-suite barometer”) Az ESG-re vonatkozó betekintés

Mivel a fenntarthatóság a tervezett befektetések tekintetében a felsővezetők napirendjeinek élére került, az ESG-re (környezeti, társadalmi és irányítási területekre) vonatkozó felsővezetői felméréseink feltárják a vállalatok jelenlegi fenntarthatósági trendjeit, prioritásait és kihívásait.

Az új fenntarthatósági szabályozások, a geopolitikai változások, a technológiai innováció és a növekvő társadalmi elvárások fényében a vállalatokra közvetlen nyomás nehezedik, hogy lépéseket tegyenek az ESG-re vonatkozó felkészülésükkel kapcsolatban, és ezt sikeresen építsék be a szélesebb körű üzleti modelljükbe. A 2023. évi felsővezetői felmérésünk során a felsővezetők meglátásait szakértői interjúkkal kombinálva vizsgáltuk meg azt a kérdést, hogy a vállalatok miként hozhatják ki a legtöbbet az ESG-vel kapcsolatos tevékenységeikből.

További lépések a fenntarthatósági jelentéstétel felé

Felmérésünkben vizsgáltuk az EU fenntarthatósági jelentéstételre vonatkozó szabályozásának (a CSRD-nek) való megfelelőségét arra fókuszálva is, hogy milyen mélységben felelnek meg ezen szabályoknak más érintett térségek, így az Egyesült Államok, Latin-Amerika és az ázsiai-csendes-óceáni térség. Jelentésünk ezen globális betekintést kombinálja a világszerte alkalmazott fenntarthatósági jelentéstételi gyakorlatok fejlődésének áttekintésével, melynek révén olvasóink továbbra is felkészültek maradhatnak a szabályozásbeli változások tekintetében. 

Az ESG-adatokkal kapcsolatos kihívás

Ráközelítve az adatminőségi problémákra, amelyekkel a szervezetek világszerte szembesülnek az ESG-hatásukkal kapcsolatos intézkedések bevezetése kapcsán, megvizsgáltuk, hogy a felsővezetők milyen üzleti stratégiát alkalmaznak és hogyan tervezik a megbízhatóbb és hatékonyabb nem pénzügyi adatok biztosítását. Hamarosan

Befektetés egy fenntartható jövőbe

Megvizsgáljuk, hogy az ESG-kihívások spektrumát – beleértve a fenntartható ellátási láncokat, a sokszínűséget és befogadást, valamint az emberi jogokat – hogyan kellene sikeresen integrálni az üzleti irányítási modellekbe a különböző régiókban és ágazatokban. Ez a jelentés útmutatót nyújt mindazon fenntarthatósági kérdésekről és fejlesztendő területekről, amelyeknek az üzleti modellek középpontjában kell állniuk. Hamarosan

Kapcsolódó anyag

C-suite ESG 2023 - The way forward for sustainability reporting